Julgåva, tre-i-rad

19 november, 2015

IMG_8894

Ett ljuvligt vackert 3 i rad-spel syr du själv i filt. Här har vi broderat för hand men ett snabbare alternativ är att sy dem på maskin. Spelplanen viks ihop till en praktisk ask för förvaring och blir dessutom en vacker presentförpackning.
IMG_8898 IMG_8901

Hopfällbart tre-i-rad
Du behöver:
Mall 3irad
Filttyg
Moulinegarn
Tunn kartong
Nål
Dekorationsband
Stoppvadd
Sax

Gör så här:
Klipp ut sex hjärtan av varje färg efter mallen. Brodera med kontrasterande färg på hälften av dem, stjälkar med efterstygn och blommor och blad med kedjestygn. Sy ihop ett broderat och ett tomt hjärta med langettstygn. Fyll med stoppvadd innan det är helt ihopsytt.
Skär nio kvadrater, 7×7 cm, av kartongen. Klipp två kvadrater i röd filt efter mallen och sy enligt markeringarna. Placera in kartongbitarna mellan filtlagren efterhand. Avsluta med att sy langettsöm runt hela spelplanen.
Klipp ut locket två gånger efter mallen i vit filt. Skär en kvadrat, 9,5×9,5 cm, i kartong. Brodera liknande mönster som på hjärtanen på den ena lockdelen. Lägg de två delarna med kartongen emellan och sy runt kartongen enligt markeringen. Vik ner kanterna och sy fast flärparna på insidan. Avsluta med att sy langettstygn längs hela nederkanten.
Lägg alla hjärtan på spelplanens mittruta, vik upp sidorna, sätt på locket och knyt ett vackert band runt. Färdig att ge bort!
Tips! För en snabbare variant går det bra att sy sömmarna på maskin istället för att brodera dem för hand.

Kommentera